Kinderfysiotherapie in tijden van Corona

De maatregelen rondom het werken als kinderfysiotherapeut zijn per 1 mei aangepast. Dit betekent dat ik bij steeds meer kinderen weer aan huis kan komen. Het is belangrijk dat dit veilig gebeurt. Daarom informeer ik ouders over met name hygiëne afspraken. Ik volg hierbij de leidraad van mijn beroepsvereniging die is goedgekeurd door het RIVM.

Afspraken vooraf:

Indien ik last heb van verkoudheidsklachten, koorts of benauwdheid, zal ik de afspraak afzeggen. Ook als er iemand binnen mijn gezin koorts heeft of benauwdheidsklachten zal ik afzeggen. We bespreken dan of de afspraak wordt uitgesteld, of dat we via beeldbellen contact hebben.

Als er iemand binnen jullie gezin verkouden is, last heeft van koorts of benauwdheid, neem dan contact met mij op. Dit mag via een sms, what’s app of bellen. We bespreken dan of de afspraak wordt uitgesteld, of dat we via beeldbellen contact hebben.

Nieuwe patiënten

Wanneer je je bij mijn aanmeldt als nieuwe patiënt, zal ik voorafgaand aan de eerste afspraak telefonisch een aantal vragen stellen. Deze vragen gaan over de gezondheid van jullie kind en gezin. Is er sprake van verkoudheidsklachten, heeft jullie kind een kwetsbare gezondheid? Naar aanleiding van de antwoorden stemmen we gezamenlijk af hoe de behandeling gestart zal worden.

Bij jullie thuis:

Indien mogelijk is er naast jullie kind maximaal 1 ouder aanwezig in de ruimte. Ook als er andere kinderen in het gezin zijn, heeft het de voorkeur dat zij in een andere ruimte zijn als ik er ben. Als dat i.v.m. toezicht niet mogelijk is, dan is mijn verzoek dat de kinderen 1,5 meter afstand houden van mij.

Ik houd 1,5 meter afstand van de ouder.

Bij binnenkomst was ik mijn handen en droog ze af met papieren handdoekjes (die ik zelf meeneem).

Materiaal dat ik zelf meeneem (bijvoorbeeld testmateriaal) maak ik na elk gebruik schoon met desinfecterende doekjes. Het materiaal zal dus altijd schoon zijn, voordat ik het aan jullie kind aanbied.

Waar mogelijk probeer ik zo min mogelijk oppervlakken aan te raken (denk hierbij aan deurkrukken).

Voor mijn vertrek was ik opnieuw mijn handen.

In de meeste gevallen is het gebruik van een chirurgisch mondmasker niet noodzakelijk. In uitzonderlijke gevallen, zal ik gebruik maken van een chirurgisch mondmasker.  Dit bespreek ik met de ouders van de patiënt en eventueel de verwijzer.


open

De maatregelen rondom het werken als kinderfysiotherapeut zijn per 1 mei aangepast. Dit betekent dat ik bij steeds meer kinderen weer aan huis kan komen. Het is belangrijk dat dit veilig gebeurt. Daarom informeer ik ouders over met name hygiëne afspraken. Ik volg hierbij de leidraad van mijn beroepsvereniging die is goedgekeurd door het RIVM. Hier vind je meer informatie over mijn huidige werkwijze.

Ben je een nieuwe patiënt? Of wil je een patiënt naar mij doorverwijzen? Neem dan contact met mij op via 06-41404314

error: Content is protected !!